Příprava
-
1.
Nejprve si uvaříme fazole doměkka, které vaříme v nové vodě a solíme až před koncem vaření.
-
2.
V hluboké pánvi opečeme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli. Opékáme 2 minuty a přidáme prolisovaný česnek a papriky nakrájené na kostičky. Až zelenina změkne, přidáme krájená rajčata, Ajvar a vše spolu pár minut opékáme, dokud směs nezhoustne.
-
3.
Přidáme uvařené a scezené fazole a promícháme. Ve směsi si uděláme tři „díry“ a rozklepneme do nich vajíčka, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni alespoň 5 minut.
-
4.
Ke konci vaření posypeme nakrájenou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou.
-
5.
Podáváme s oblíbeným pečivem.