Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Singapurská pikantní omeleta

  • 17.09.2007.
  • Snadné
  • 4
  • 20 min

Kuchyně zemí jihovýchodní Asie jsou ovlivněny kromě horkého a vlhkého klimatu, tropickým ovocem a zeleninou, mořskými plody a rýží, ale také čínskou, indickou a v menší míře i evropskou kuchyní. Ochutnejte typické singapurské aromatické jídlo.

Ingredience

  • 6 vajec
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička Podravky Natur Chilli
  • 3 lžíce oleje
  • 3 mladé cibulky
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaného koriandru

Příprava

  1. 1.
    Vejce osolte, opepřete, přidejte Podravka přísadu do jídel Chilli a vše dobře promíchejte.
  2. 2.
    Na zahřátém oleji krátce orestujte na kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou chilli papričku a prolisovaný česnek.
  3. 3.
    Přidejte vejce, koriandr a opečte dozlatova.
  4. 4.
    Omeletu lehce obraťte a ještě krátce opečte.
  5. 5.
    Pečenou omeletu nakrájejte na menší trojúhelníky.

Servírování

Podávejte ihned se sezónním salátem.

Rada

Omeletu můžete péci také na másle.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 466 / 1.948 - -
Tuky g 34,38 - -
Sacharidy g 10,24 - -
Vláknina g 5,39 - -
Bílkoviny g 31,34 - -
Sůl g 1,15 0 0
Vitamín A μg 287,29 7 6
Vitamín D μg 60,00 30 30
Vitamín C mg 10,72 14 12
Niacin mg 8,33 59 42
Draslík (K) mg 881,36 24 24
Vápník (Ca) mg 155,99 16 16
Fosfor (P) mg 372,13 47 47

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)