Příprava
-
1.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a smícháme s marinádou připravenou z olivového oleje a Podravka přísady s česnekem. Vše dobře promícháme.
-
2.
Kostky masa napíchneme na špejle a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Takto připravené špízy přikryjeme a necháme 30 minut až 1 hodinu odležet.
-
3.
Marinované špízy grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.
-
4.
Hotové špízy posypeme nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, pokapeme zálivkou z olivového oleje, medu, šťávy z 1/2 limetky a nastrouhané limetkové kůry. Špízy před podáváním necháme ještě 5 minut v teple odležet, aby se chutě pěkně propojily.
Rada
Špejle před použitím namočte do vody, aby se během grilování nespálily.