Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Slané buchty s Ajvarem a mozzarellou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 115 min

Buchty nemusí být vždy jen s povidly či tvarohem. Překvapte vaše blízké a připravte jim buchty naslano plněné mozzarellou a Podravka Ajvarem, sypané parmezánem. Budete mile překvapeni, jaká je to dobrota!

Ingredience

  • 100 ml teplého mléka
  • 100 - 150 ml teplé vody
  • 400 - 450 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • 12 lžiček Podravka Ajvaru jemného
  • 12 malých mozzarellových kuliček
  • 50 g másla
  • 50 g parmezánu

Příprava

  1. 1.
    Do velké mísy dáme mléko a vodu, postupně přidáváme suché suroviny (mouka, droždí, sůl a cukr). Vše řádně promícháme a vytvoříme hladké a pružné těsto. Misku s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu odpočívat, mělo by získat dvojnásobný objem.
  2. 2.
    Nakynuté těsto prohněteme a vyklopíme na pomoučenou desku. Vytvoříme z něj obdélník a rozdělíme jej na 12 přibližně stejných kusů.
  3. 3.
    Na každý kus těsta dáme lžičku Podravka Ajvaru a kuličku mozzarelly, poté spojíme konce těsta a vytvoříme buchtu (konce řádně přimáčkneme tak, aby nám náplň nevytekla). Takto vytvořené buchty vyskládáme na vymazaný plech a necháme ještě 15 minut odpočívat.
  4. 4.
    Každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme na 200°C asi 25 minut dozlatova.
  5. 5.
    Podáváme teplé, ale v lednici vydrží i 2 dny.

Rada

Místo Podravka jemného Ajvaru můžeme použít i Ajvar pikantní.