Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Slané muffiny s bramborami, sýrem feta a Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 50 min

Pokud znáte slané muffiny jen se špenátem, vyzkoušejte i tyto se sýrem feta a Ajvarem. Skvělá svačinka pro děti do školy i pro nečekanou návštěvu.

Ingredience

  • 50 ml olivového oleje + trocha na vymazání formy
  • 2 vejce
  • 75 g Ajvaru jemného Podravka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 g syrových, nastrouhaných brambor
  • 100 g nastrouhaného sýru feta
  • hrst slunečnicových semínek

Příprava

  1. 1.
    Troubu rozehřejeme na 180°C a formu na muffiny si vymažeme olivovým olejem (případně použijeme košíčky).
  2. 2.
    V misce smícháme vejce, Ajvar, jogurt a olej, postupně k tomu přisypáváme mouku, prášek do pečiva a sůl. Na závěr do směsi přidáme nastrouhané, oloupané brambory a většinu sýru feta.
  3. 3.
    Směsí naplníme formu do ¾ výšky, posypeme zbývajícím sýrem a semínky.
  4. 4.
    Muffiny pečeme cca 40 minut, dokud nebudou i uprostřed upečené (vyzkoušíme špejlí), necháme je trochu vychladnout a podáváme.