Příprava
-
1.
Rozmixujeme dvě vejce s moukou, mlékem, 1 lžící oleje, solí a polovinou parmezánu. Přikryjeme a necháme odpočinout alespoň dvě hodiny.
-
2.
Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme rajčata, špetku oregana, osolíme a dle hustoty můžeme přilít trošku vody. Směs promícháme a přidáme 3 lžíce Podravka Ajvaru.
-
3.
Připravíme si náplň. Na olivovém oleji osmahneme špenát, až bude trochu zvadlý, vmícháme ricottu, vejce, trochu parmezánu a promícháme. Okořeníme muškátovým oříškem, solí a pepřem dle chuti.
-
4.
Z těsta usmažíme přibližně stejné palačinky (případně je ořežeme). Necháme si rozehřát troubu na 180°C.
-
5.
Do vymazané formy vrstvíme připravené suroviny. Naspod dáme palačinku, kterou potřeme směsí z ricotty a špenátu, navrch dáme rajčatovou směs. Vrstvíme podle množství surovin, poslední vrstva by měla být rajčatová směs, kterou můžeme posypat zbylým parmezánem.
-
6.
Pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut.