Slaný koláč se sardinkami a rajčaty

  • 06.03.2018.
  • Snadné
  • 20 min

Pochutnejte si na originální kombinaci sardinek s lisovanými rajčaty a čerstvou pažitkou na lahodném těstě.

Ingredience

  • 2 Eva sardinky v oleji
  • 200 ml Passata Podravka
  • listové těsto
  • 1 žloutek
  • čerstvá pažitka

Příprava

  1. 1.
    Na plech vyložený pečicím papírem položte těsto vyválené na plát, okraje namažte žloutkem a na těsto rozetřete rajčatovou passatu.
  2. 2.
    Na rajčatový podklad rozložte sardinky a pečte v troubě předem rozehřáté na 200 °C 10-15 minut.

Servírování

Jakmile koláč trochu zchladne, posypte ho pažitkou a podávejte.

Rada

Před pečením můžete přidat čerstvou zeleninu, např. na proužky nakrájené či nahrubo nastrouhané cukety. Pokud budete cukety strouhat, před pokládáním na těsto je nechte přes síto dobře odkapat.