Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Slavonský pikantní kotlík

  • 23.01.2004.
  • Střední
  • 4 – 6
  • 60 min

Pěkným fazolím dají jasně červenou barvu a jemnou nebo pikantní chuť sušené a mleté papriky, které jsou nezbytným kořením slavonské kuchyně. Dodávají chuť také široko daleko známému čobancu.

Ingredience 4 – 6 

  • 400 g vepřového masa
  • 300 g brambor
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml vína
  • 50 ml oleje
  • feferonky
  • 1 bobkový list
  • 200 ml rajského protlaku
  • 1 lžička červené papriky
  • 150 g cibule
  • 200 g telecího masa
  • 200 g hovězího masa
  • 1 lžíce Podravky

Příprava

  1. 1.
    Na oleji krátce orestujte nakrájenou cibuli, přimíchejte červenou papriku a hned zalijte 100 ml teplé vody.
  2. 2.
    Přidejte maso nakrájené na kostičky, bobkový list, feferonky, rajský protlak, nasekaný česnek a Podravku. Lehce promíchejte a za občasného podlévání vodou duste.
  3. 3.
    Vody v nádobě musí být tolik, aby pokryla maso. Když je maso skoro měkké, přidejte na kostky nakrájené brambory a dohromady vařte ještě asi 15 minut.
  4. 4.
    Nakonec přidejte víno a ve vodě rozmíchanou škrobovou moučku.

Servírování

Slavonský pikantní kotlík podávejte se sezónním salátem.

Rada

Místo jednoho z uvedených druhů masa můžete použít krůtí maso.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 305 / 1.275 - -
Tuky g 13,00 - -
Sacharidy g 15,00 - -
Vláknina g 1,00 - -
Bílkoviny g 28,00 - -
Sůl g 1,32 0 0
Vitamín A μg 380,00 10 8
Vitamín D μg 14,00 7 7
Vitamín C mg 11,00 15 12
Niacin mg 12,00 86 60
Draslík (K) mg 719,00 19 19
Fosfor (P) mg 309,00 39 39
Magnézium mg 48,00 16 12

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)