Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Slepičí polévka s knedlíčky

  • 14.06.2018.
  • Střední
  • 4
  • 60 min

Slepičí polévka s jemnými knedlíčky potěší a zahřeje v každém počasí.

Ingredience

  • 500 g slepičí či kuřecí maso (nejlépe s kostí)
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 100 g petržele
  • 1 l vody
  • 2 kostky Podravka Natur slepičího bujonu
  • 200 g čerstvého či konzervovaného hrášku
  • Knedlíčky
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě

Příprava

  1. 1.
    Maso omyjeme a naporcujeme na kousky (podle toho, jaké maso máme).
  2. 2.
    Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, dokud vše nezměkne. Poté přidáme maso, které také lehce opražíme.
  3. 3.
    Zalejeme vodou a přivedeme k varu. Poté přidáme kostky bujónu a zakryté dál vaříme, asi cca 30 min.
  4. 4.
    Než se polévka uvaří, připravíme si knedlíčky. Do misky dáme vejce, mouku, sůl, petržel a vše řádně promícháme.
  5. 5.
    Až bude polévka uvařená, přidáme do ní knedlíčky.
  6. 6.
    Na závěr přidáme hrášek.

Malé tajemství

Knedlíčky dávejte do polévky tak, že lžičku, na které máte těsto vložte i s těstem do polévky. Lžička se zahřeje a těsto se samo odlepí od lžičky.