Špízy z mletého telecího masa

  • 20.04.2016.
  • Snadné
  • 4
  • 40 min

Kuličky z mletého masa spolu s cibulí napíchejte na špejli, podávejte s chutným Ajvarem a vychutnejte si výborné jídlo připravené pod širým nebem.

Ingredience

  • 800 g mletého telecího masa
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce Podravka přísady pikant
  • 1 vejce
  • 1 lžíce nakrájené petrželky
  • 1 - 2 lžíce strouhanky
  • 2 červené cibule
  • olej na potření grilu

Příprava

  1. 1.
    Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a Podravka přísadou pikant. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut.
  2. 2.
    Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky.
  3. 3.
    Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

Servírování

Pro vyladění chuti podáváme s pikantním či jemným Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.

Rada

Na přípravu masových kuliček je nejlepší použít hruběji mleté maso, aby vám kuličky držely pohromadě.