Šťavnaté hovězí rumpsteaky

  • 07.04.2016.
  • Snadné
  • 8
  • 30 min

Brandy, jablka, olivový olej, med a Podravka pikant = zaručeně skvělý a šťavnatý steak. Podávejte jej s grilovanou zeleninou. Na tento gastronomický zážitek nikdy nezapomenete!

Ingredience

  • 2 kg hovězího rumpsteaku bez kosti
  • 1 lžíce Podravka přísada do jídel Pikant
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 200 g jablek Granny Smith
  • 50 ml brandy
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • mix barevného pepře

Příprava

  1. 1.
    Pečlivě ořežeme hovězí maso, odstraníme všechny šlachy a vložte do uzavíratelného sáčku.
  2. 2.
    V misce smícháme hořčici s brandy, olivovým olejem, medem a Podravka přísadou Pikant.
  3. 3.
    Mícháme, dokud se ingredience nespojí. Směs přilijeme do sáčku s masem. Přidáme také jablka nakrájená na menší klínky. Sáček dobře uzavřeme, protřepeme a necháme v ledničce několik hodin odpočinout.
  4. 4.
    Poté ze sáčku vyjmeme maso a nakrájíme jej na 2 – 2,5 cm silné steaky.
  5. 5.
    Steaky grilujeme na rozpáleném grilu, dokud se z vnější strany nevytvoří opečená krusta. Steak musí uvnitř zůstat krásně růžový. Během grilování steaky potíráme zbývající marinádou.

Servírování

Hotové steaky zlehka osolíme a ochutíme drceným pepřem. Podáváme s opečenou zeleninou a bramborami.

Rada

Pokud chcete, aby steaky zůstaly šťavnaté, grilujte je dvakrát z každé strany po dvou minutách. Steaky otáčejte ve směru hodinových ručiček, abyste zabránili vytékání šťávy a vysychání masa.