Šťavnaté kotlety z trouby

  • 08.07.2011.
  • 6
  • 90 min

Vyzkoušejte netradiční recept na vepřové kotlety. Tento neobvyklý recept se může velmi rychle stát oblíbencem ve vašem jídelníčku.

Ingredience

  • 1,2 kg vepřových kotlet (8 ks)
  • 450 g mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • balení Podravky Natur vepřové maso
  • 1 svazek petrželové natě
  • 250 ml bílého vína

Příprava

  1. 1.
    Mrkev nakrájejte na plátky. Na velký plech nalijte olej, rozložte mrkev a posypte petrželovou natí.
  2. 2.
    Kotlety posypte Podravkou Natur vepřové maso a položte na mrkev.
  3. 3.
    Opatrně zalijte vínem (tak, aby byly kotlety zalité do půlky) a pečte v rozehřáté troubě na 180°C přibližně hodinu a 15 minut.
  4. 4.
    Maso polévejte výpekem.

Servírování

Kotlety podávejte s bramborovou kaší nejlépe v kombinaci se salátem.

Rada

Kotlety můžete nahradit například krkovičkou, maso pak bude šťavnatější.