Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Steak z lilku s rajčatovou salsou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 25 min

Odlehčenou variantou grilovacích pokrmů může být steak z lilku. Doplňte jej o rajčatovou salsu, Podravka Ajvar, posypte parmezánem a úspěch máte zaručený.

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250g cherry rajčátka
  • 3 ks šalotky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 4 lžíce Podravka Ajvaru jemného
  • 100g parmezánu

Příprava

  1. 1.
    Lilek nakrájíme na silnější plátky. Ty osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do změknutí.
  2. 2.
    Mezitím si připravíme salsu. Cherry rajčátka pokrájíme na drobné kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný koriandr, sůl a pepř. Dále přidáme 2 lžíce olivového oleje a Podravka Ajvar, vše řádně promícháme.
  3. 3.
    Když máme steak z lilku hezky ogrilovaný, servírujeme na talíř spolu s rajčatovou salsou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.