Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Středomořské krekry s Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 90 min

Tyto slané sušenky si zamiluje každý, nejen děti. Můžete si je udělat dopředu a vytáhnout při příchodu nečekané návštěvy. Jen k tomu doděláte ten správný dip.

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 150 g kukuřičné mouky
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g Podravka Ajvaru jemného
  • 20 g sezamových semínek
  • 1-2 větvičky čerstvého rozmarýnu (můžeme použít i sušený)
  • 5 zelených oliv
  • 30 g sýru feta
  • 75 ml studené vody
  • 125 ml olivového oleje

Příprava

  1. 1.
    Nejprve si smícháme tekuté ingredience (Ajvar, olej a voda) a za stálého míchání přisypeme suché (mouka, sůl, prášek do pečiva). Olivy nasekáme na menší kousky (můžeme i rozmixovat) a přidáme do těsta spolu se sýrem feta a rozmarýnem. Těsto opět řádně promícháme, nejlépe rukama a dáme ho uležet do ledničky cca na 1 hodinu, aby se nám lépe zpracovávalo.
  2. 2.
    Troubu si rozehřejeme na 180°C.
  3. 3.
    Těsto vytáhneme a rozválíme na tloušťku 0,5 cm a pomocí vykrajovátek tvoříme oblíbené tvar.
  4. 4.
    Na plech dáme pečící papír, vykrájené těsto a pečeme cca 20 minut.
  5. 5.
    Hotové sušenky necháme vychladnout a poté podáváme s oblíbeným dipem.

Rada

Sušenky můžete skladovat ve sklenici či uzavíratelné misce a budete mít vždy po ruce ideální svačinku.