Příprava
-
1.
V kastrolu na olivovém oleji osmahneme za občasného promíchání cibuli nakrájenou na kostičky, oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a mrkev nakrájenou na kolečka. Po několika minutách bude zelenina pěkně voňavá a mírně zlatavá. V tu chvíli přidáme telecí nakrájené na malé kostky, všechno koření a sůl a několik minut opékáme, až se maso zatáhne a koření rozvoní.
-
2.
Pak přidáme rýži, za stálého míchání opečeme i s ní, a potom vše zalijeme vývarem. Přidáme mandle, propláchnuté pokrájené meruňky i rozinky, důkladně přiklopíme pokličkou a necháme cca 30 minut mírným varem probublávat, dokud nebude rýže akorát. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí nebo kořením.
-
3.
Můžeme podávat tradičně, posypané mátou nebo čerstvým koriandrem.