Těstoviny s ajvarem, slaninou a mozzarellou

  • 18.03.2019.
  • 3
  • 20 min

Ajvar se skvěle hodí i k těstovinám. Náš recept se slaninou a mozzarellou si jednoduše oblíbíte. O rychlou večeři je postaráno.

Ingredience

  • 300 g špaget Podravka
  • 300 ml vody (ze špaget)
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 3-4 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 125 g mozzarelly
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • strouhaný sýr na podávání

Příprava

  1. 1.
    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme, ale necháme si přibližně 300 ml vody bokem na omáčku.
  2. 2.
    Pokrájenou slaninu opečeme bez tuku na pánvi. Až zezlátne, přidáme k ní špagety a polovinu vody, ve které se špagety vařily. Řádně promícháme, povaříme přibližně 5 minut a přidáme Ajvar.
  3. 3.
    Opět promícháme, v případě potřeby přilejeme ještě trochu vody a vypneme plotýnku.
  4. 4.
    Na závěr přidáme mozzarellu nakrájenou na kousky a čerstvou bazalku.

Servírování

Podáváme teplé a posypané strouhaným sýrem.