Příprava
-
1.
Mix rýží vložíme do neosolené vroucí vody a vaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme vychladit.
-
2.
Na rozehřátém oleji orestujeme filety z lososa. Nejprve 5 minut kůží dolů, otočíme a restujeme z druhé strany cca 2 minuty, aby losos zůstal uvnitř růžový.
-
3.
Slunečnicová a dýňový semínka, mandle a pistácie opražíme asi minutu na sucho.
-
4.
Ve větší míse smícháme olivový olej, citrónovou šťávu, med a mletý kmín. Přidáme vychlazenou rýži, orestované semínka a ořechy, nasekaný kopr, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Lososa natrháme vidličkou na menší kousky a jemně promícháme.
-
5.
Na talíři ještě ozdobíme nasekaným koprem.