Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Vege burger s cizrnou a Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 8
  • 70 min

Burger z cizrny dochucený Ajvarem je správnou volbou pro ty, co si chtějí užít lehčí a zdravější verzi tohoto pokrmu. Pochutnají si na něm i masožravci!

Ingredience

  • 490 g cizrny Lagris (den předem namočené)
  • 50 g jemně nasekané cibule
  • 5 g nakrájeného česneku
  • 100 g Ajvaru jemného Podravka
  • špetka soli
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 20 g mouky
  • 20 g strouhanky

Příprava

  1. 1.
    Cizrnu si dáme namočit do vlažné vody den předem, nejlépe přes noc. Namočenou cizrnu slijeme a vaříme (cca hodinku) v nové vodě doměkka (solíme až těsně před koncem vaření).
  2. 2.
    Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem a Ajvarem. Osolíme, přidáme uzenou papriku a promícháme. Podle hustoty směsi přidáme mouku a strouhanku (tak, aby směs nelepila), promícháme a necháme 10 minut odležet v ledničce.
  3. 3.
    Z těsta tvoříme placky silné cca 1 cm a smažíme z obou stran dozlatova (2-3 min). Můžeme smažit na nepřilnavé pánvi bez tuku, případně s kapkou olivového oleje.
  4. 4.
    Placky dáme do opečené housky, přidáme oblíbenou zeleninu, salát, Ajvar jako dip a můžeme podávat.

Rada

Pro pikantnější verzi pokrmu použijeme Ajvar ostrý.

Malé tajemství

Místo cizrny můžeme použít fazoli.