Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Vepřová krkovice v marinádě z Ajvaru

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 30 min

Krkovička naložená v Ajvaru s česnekem a bylinkami? Vynikající v kombinaci s grilovanou zeleninou.

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn)
  • 600g vepřové krkovice vcelku
  • 350g Ajvaru ostrého Podravka
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cukety
  • 1 ks středního lilku
  • 1 ks červené papriky

Příprava

  1. 1.
    Do misky dáme nadrobno pokrájený česnek s posekaným rozmarýnem, tymiánem a nakráje-né maso na 1cm plátky. Přidáme půl skleničky Ajvaru, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a řádně promícháme. Necháme chvíli uležet.
  2. 2.
    Veškerou zeleninu pokrájíme na větší kostky, dáme do misky, přidáme olivový olej, osolíme a opepříme. Grilujeme 4-6 minut z každé strany, dokud nebudou na obou stranách lehce při-pečené a lehce zkaramelizované.
  3. 3.
    Maso grilujeme z každé strany cca 6 minut dle jeho výšky. Ugrilované maso pokrájíme na plátky, posypeme bylinkami a podáváme.