Vepřové kotlety s pečenými fazolemi

  • 07.10.2004.
  • Střední
  • 4
  • 50 min

Jednoduchý recept na sytější oběd běhen chladných dnů... Přípravu jídla urychlíte, když použijete vařené fazole Podravka.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • Na přílohu:
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 plechovka hnědých fazolí Podravka
  • 2 lžičky Podravky

Příprava

  1. 1.
    Vepřové kotlety lehce naklepeme, posolíme, okořeníme a potom je na horkém oleji z obou stran opečeme do zaltova.
  2. 2.
    Fazole scedíme a propláchneme pod proudem vody. Nakrájenou cibuli opečeme na oleji, přidáme scezené fazole, Podravku a v zapékací míse zapečeme.

Servírování

Jídlo můžete podávat s opečenými bagetkami nebo čerstvým pečivem.

Rada

Pečené fazole můžete posypat červenou mletou paprikou a petrželkou.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 380 / 1.588 - -
Tuky g 22,39 - -
Sacharidy g 17,94 - -
Vláknina g 4,63 - -
Bílkoviny g 26,26 - -
Sůl g 3,08 0 0
Vitamín A μg 157,81 4 3
Vitamín D μg 11,76 6 6
Vitamín E mg 13,79 63 63
Vitamín C mg 12,88 17 14
Draslík (K) mg 724,50 20 20
Fosfor (P) mg 291,16 36 36
Magnézium mg 61,57 21 15

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)