Příprava
-
1.
Na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou cibuli na kostičky, přidáme česnek, mrkev a brambory nakrájené na malé kostičky.
-
2.
Směs ochutíme kari kořením, přísadou do jídel Podravka Natur, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor.
-
3.
Ke konci přidáme kukuřici a hrášek a chvíli povaříme.
-
4.
Smícháme mouku, špetku soli, olej, vodu a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 20 minut odpočinout na kuchyňské lince.
-
5.
Poté těsto rozválíme a rozdělíme na stejné čtverce o velikosti cca 5x5 cm. Na každý čtvereček dáme do rohu 1-2 lžíce náplně a zabalíme ho (hrany pěkně zmáčkneme, případně si pomůžeme vidličkou).
-
6.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku.