Zeleninové rizoto natural

  • 25.05.2016.
  • 4
  • 45 min

Receptů na různá rizota existuje nespočet. Neobvyklou variantu získáte kombinací rýže natural, pohanky a ochucených krájených rajčat.

Ingredience

  • 200 g rýže natural Lagris
  • sůl
  • 100 g pohanky Lagris
  • 1 středně velká cibule
  • 1 mrkev
  • 50 ml oleje
  • 10 g mleté sladké papriky
  • 250 g krájených rajčat s olivovým olejem a česnekem Podravka
  • 250 g tofu
  • 1 cuketa

Příprava

  1. 1.
    Rýži natural vaříme v osolené vodě na mírném ohni minimálně 25 minut. Když je rýže měkká, odstavíme ji z ohně a přebytečnou vodu slijeme.
  2. 2.
    Pohanku vsypeme do osolené vroucí vody, necháme povařit a odstavíme. Asi po 30 minutách scedíme.
  3. 3.
    Nadrobno nakrájenou cibulku dusíme spolu s mrkví na oleji při nízké teplotě přibližně 5 minut. Přidáme papriku, promícháme, přidáme krájená rajčata a dusíme, dokud mrkev nezměkne.
  4. 4.
    Do takto připraveného základu vmícháme uvařenou rýži a pohanku. Vše společně na mírném ohni prohřejeme, v případě potřeby podlijeme zeleninovým vývarem.
  5. 5.
    Nakonec vmícháme tofu a cuketu nakrájené na malé kostičky a následně vše ještě 2 minuty podusíme.

Servírování

Rizoto podáváme teplé ozdobené čerstvými bylinkami.