Příprava
-
1.
Položte list filo těsta na pracovní plochu a potřete jej olejem. Druhý list položte na první a rovněž jej potřete olejem. Totéž opakujte s třetím listem.
-
2.
Vložte plech (25 x 16 cm) do předehřáté trouby (200 °C). Po zahřátí vytáhněte plech z trouby ven a položte na něj těsto. Přebývající těsto odkrojte.
-
3.
Těsto pokryjte uvařenou cizrnou a sýrem. Vejce smíchejte s Podravka přísadou a nasekaným špenátem.
-
4.
Směs nalijte na plech s těstem a posypejte mrkví nakrájenou na tenké proužky. Pokrm potřete zbývajícím olejem a pečte při 200 °C po dobu 20 - 25 minut. Koláč nechejte vychladnout a poté jej nakrájejte.
Servírování
Můžete jej podávat teplý nebo studený.Malé tajemství
Místo filo těsta můžete použít listové těsto.